Matcha Çayı

Anasayfa Matcha Çayı
Matcha Çayı

Matcha Çayı

Toplanan bu çaylar işletmemizde özenle kaba gövde ve selüloz içerebilecek kısımlarından ayrılır sadece çayların yaprak kısımları elde edilir. Güneş ve gün ışığından uzak karanlık ortamda bir süre doğal soldurmaya tabi tutulur. Bu süreç hava koşulları ve çayın durumuna göre beş ila yedi gün arasında değişebilmektedir.

Yüzde 20-25 oranında öz suyunu kaybeden yaş çay kendimize özgü metotlarla (hijyen koşulları ve gıda üretim yönetmeliklerine uygun olarak ) belli ısı altında şoklama ve ani soğutmalara tabi tutulur. Bu işlem mayalanma (fermantasyon) işlemini durdurarak yeşil rengini (klorofil) korumasını sağlamaktadır.

Belirli sürerlerde dinlendirildikten sonra yine standart ısı denetimi ile sıcak ve kuru hava vasıtasıyla özenle kurutulur. Daha sonra yapraklardaki selüloz içeren damarları özel yöntemlerle ayıklanmaktadır.

Bu işlemler ( ısı standartlarımız ve sürelerimiz)  ürettiğimiz Matcha Çayının damak tadı ve elde edilecek çayın kalitesi açısından çok önem taşımaktadır ve bu süreçler sadece işletmemize özgüdür.

Bu şekilde muhafaza edilebilen ürün İhtiyaca göre yine yavaş ve sabırlı bir yöntemle öğütülerek pudra haline getirilmektedir.

 

Çayımızın kalitesini aromasını ve faydalarını katlayarak arttıran en önemli unsur, yapraklar dahil selüloz içeren bütün kısımların ayrıştırılmasıdır. İşlenen yaş çayın sadece %10’u Matcha çayı olarak elde edilebiliyor.

Tüketicilerimiz Matcha Çayı’ndan (Matcha Tozu) bekledikleri gerçek şifa ve lezzeti fazlasıyla karşılayacak içeriğe sahiptir.

Gerek üretim gerekse stoklama ve ambalaj aşamalarında kesinlikle renklendirici, tatlandırıcı, aroma ve koruyucu . KULLANILMAMAKTADIR.  %100 DOĞAL ÜRÜNDÜR.

Tadındaki sertlik ve keskinliğin temel sebebi doğal ürün olmasından ve tatlandırıcı ve renklendirici içermemesinden kaynaklıdır.

İçtiğiniz çayın nevini ve kalitesini görmeniz açısından (Ne içtiğinizi bilmeniz için) şeffaf pencereli paket tercih edilmiştir. Paketlerimiz her türlü dış ortamların olumsuz etkisinden mühürlenmek sureti ile korunmaktadır. Açıldıktan sonra iki hafta içinde tüketilmesi önerilmektedir. Direk güneş ışığına maruz bakılmamalıdır.  Koruyucu içermediğinden gün ışığında zamanla renginde açılma görülebilir. Bu nedenle açıldıktan sonra karanlık ortamda veya uzun süreli saklama gerekmesi halinde ağzı kapatılarak buzdolabında saklanması önerilir.

 

MATCHA ÇAYI  NASIL DEMLENMELİ NASIL KULLANILMALI

.

Klasik Matcha Çayı Tarifi Sade bir matcha çayı deneyimi için ihtiyacınız olanmalzemeler:Eğer evinizde var ise matcha çayı yapımında kullanılan bambu fırçalardan (bamboo whisk) ve kaşıklardan kullanabilirsiniz. Yoksa da, herhangi bir süt çırpıcısı, çatal ve kaşık işinizi görecektir.  1 çay kaşığı maça tozu 1 fincan sıcak su

Yapılışı: İlk olarak maça tozunu bir kase içerisine süzgeçten kaşık ile geçirerek dökün. Daha sonra az bir miktar sıcak suyu çayın üzerine boşaltıp yoğun bir kıvam alıncaya dek karıştırın. Üçüncü aşamada kalan sıcak suyu kaseye dökün ve çayı hızla çırpmaya başlayın. Çayı üstü köpüklenene dek çırpın.

Hazır olan karışımı fincanınıza alarak afiyetle içebilirsiniz.

Matcha Latte Tarifi Matcha latte için ihtiyacınız olan malzemeler:

1 çay kaşığı maça tozu ,Yarım çay bardağı sıcak su, 1 fincan sıcak süt

Yapılışı: Maça çayı yapar gibi ilk olarak maça tozunu bir kase içerisine süzgeçten kaşık ile geçirerek dökün. Daha sonra yarım çay bardağı sıcak suyu matchanın üzerine boşaltıp yoğun bir kıvam alıncaya dek karıştırın.

Üçüncü aşamada sıcak sütü kaseye dökün ve çayı hızla çırpmaya başlayın. Çayı üstü köpüklenene dek çırpın. Şimdiden afiyet olsun

Farklı ve Lezzetli Bir Kek: Yeşil Çaylı Şifon Kek

Evinizde ağırlayacağınız misafirlere ikram edebileceğiniz kekleri matcha çayı ile ilginç bir hale getirebilirsiniz. Lezzetiyle konuklarınızın beğenisini kazanacak kekler, görünümleriyle de fark yaratacaktır. Yeşil çaylı şifon kek tarifi, matcha çayının kendine has tadını keşfetmek isteyenler için

de iyi bir atıştırmalık olacaktır.

Yeşil Çaylı Şifon Kek (Matcha Cake)İkramlarınızı İlgi Çekici Atıştırmalıklarla Süsleyin:

Dondurma Lokum Kurabiyesi (Halva Matcha Mochi)

Alışageldiğiniz tatlardan farklı bir kurabiye yapmak istiyorsanız bu tarif gereksinimlerinizi karşılayacaktır. İçindeki

harcını damak zevkinize göre çeşitlendirebileceğiniz dondurma lokum kurabiyesi, ikramlarınıza zenginlik katacaktır.

Davetlerinizde konuklarınızı şaşırtmak istiyorsanız dondurma lokum kurabiyesini deneyebilirsiniz. Dondurma Lokum

Kurabiyesi (Halva Matcha Mochi)

Ayrıca matcha tozunu yoğurtla karıştırıp tüketebilirsiniz. Günde 3 çay kaşığından fazla tüketmemeniz önerilir.

Sağlık için tükettiğiniz her gıdanın mutlaka menşeini araştırınız; menşei, ithal şekli, depolama koşulları belli olmayan ürünleri alırken daha dikkatli olunuz, bütün ürünlerde olduğu gibi yerli üretim TERCİH EDİNİZ.

İşletmemiz Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığının TR-53-K-003600 izin belgesi ile faaliyetini sürdürmekte olup yürürlükte bulunan gıda tüzük ve yönetmeliklerine uygun üretim yapmaktadır. Rutin denetlemeye tabi ve her türlü incelemeye açıktır.


lazdan çay, matcha çayı,